Je wilt graag afvallen maar afvallen lukt niet meer? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom afvallen niet meer lukt. Maar deze komen allemaal op één punt neer. Je pakt het niet goed aan bewust en/of onbewust.
Je eet bijvoorbeeld de verkeerde voeding, probeert steeds een crash dieet of eet te weinig en sport te veel. In dit artikel laat ik je alle oorzaken zien waardoor afvallen niet meer lukt en geef natuurlijk aan wat je er aan kunt doen. Hiermee kun ook jij makkelijk afvallen!
1. Je probeert steeds een crashdieet
Een crash dieet is een dieet waarbij je heel weinig calorieën op een dag mag eten. Er komt een dag dat je het niet meer volhoudt en alles eet wat los en vast zit en weer terugvalt in je oude gewoontes. De kilo's die je bent afgevallen komen er geleidelijk weer aan en waarschijnlijk komen er zelfs weer een paar extra bij..
Als je steeds een crashdieet probeert (zoals bijvoorbeeld het fruitdieet), lukt het afvallen niet meer, omdat: je lichaam zich probeert aan te passen aan de hoeveelheid calorieën die het binnen krijgt
het dieet tijdelijk is en je uiteindelijk weer terug gaat naar je oude eetgewoontes die het overgewicht veroorzaakt hebben Is dit herkenbaar? Er is een hele simpele oplossing als jij steeds met een crashdieet probeert af te vallen: stop met crash diëten.... en begin er niet meer aan!
De oplossing is om voldoende te eten van de juiste voeding. Op die manier heb je niet continue honger maar kun je wel gewoon blijven afvallen. En op deze manier kun je makkelijk afvallen. Je moet alleen weten hoe. Maar wat eet je dan? Ik heb een gratis dieetschema gemaakt die precies hier op ingaat. Met dit schema weet je precies wat je moet eten om af te vallen!
2. Je sport veel maar past je voeding niet aan
Sporten is heel erg gezond. Het helpt je om: even te ontstressen, spieren te versterken, sociale contacten te onderhouden, calorieën te verbranden.
Een veelgemaakte fout van mensen die willen afvallen is om heel veel te gaan sporten en weinig te eten. Wanneer je weinig eet en veel sport dan heeft je lichaam niet voldoende energie voor de lichaamsbeweging. Het zal beginnen met het afbreken van spierweefsel om het lichaam van energie te voorzien.
Dit kan de reden zijn dat het afvallen niet meer lukt. De combinatie van veel sporten en weinig eten kan ervoor zorgen dat het lichaam spieren gaat afbreken. En dit zorgt ervoor dat je stofwisseling vertraagt. Je hebt minder spierweefsel en verbruikt daarom iedere dag minder energie...
Dit is juist het tegengestelde van wat je wilt. Je wilt juist graag afvallen en je stofwisseling versnellen. De oplossing is simpel. Als je veel sport zorgt dan voor de juiste en voldoende voeding voor het lichaam. Het lichaam heeft het gewoon nodig. Eet veel eiwitten om je lichaam te helpen herstellen van de lichaamsspanning. Na het sporten een proteïne shake drinken helpt ook om je lichaam voldoende eiwitten te bieden.
5. Je hebt veel stress
Stress is een dikmaker. Als jij veel stress in je leven hebt kan dit de reden zijn waarom afvallen niet lukt. Er gebeurt van alles met je lichaam wanneer je stress hebt. Eén daarvan is dat je lichaam het cortisol hormoon gaat aanmaken.
Het hormoon cortisol heeft een aantal vervelende effecten op het lichaam: Het zorgt voor een verhoogde bloedsuikerspiegel. Het lichaam breekt hiervoor eiwitten uit het spierweefsel af. De afbraak van spierweefsel zorgt ervoor dat je stofwisseling vertraagt.
Het onderdrukt tijdelijk het immuunsysteem. Wanneer je veel stress in je leven hebt dan is er kans dat je lichaam in een constante staat van stress terechtkomt. De effecten hiervan op je gezondheid zijn heel vervelend: spierafbraak, diabetes en overgewicht, vermoeidheid en slapeloosheid, depressie, negatieve effecten op de spijsvertering, verminderde werking van het immuunsysteem, hart- en vaatziekten.
Niet kunnen afvallen kan dus te maken hebben met stress. Heb jij een stressvol leven? Probeer dan de oorzaak van de stress weg te nemen. Dat is niet altijd eenvoudig. Maar wel goed voor je gezondheid en gewicht! Kun je de oorzaak van de stress niet wegnemen? Probeer dan te ontstressen door bijvoorbeeld te sporten, wandelen of te mediteren.